CORONA maatregelen

Download
Aangescherpte maatregelen per 15-10-2020
20-10-14coronaupdate.pdf
Adobe Acrobat document 148.8 KB
Download
Corona protocol zwemlessen kids
20-07coronaprotocolzwemles.pdf
Adobe Acrobat document 144.9 KB

Update 11-05-2020, maatregelen per doelgroep
Algemeen:

De algemene richtlijnen van het RIVM waar alle medewerkers en zwemmers zich aan dienen te houden:

 

• Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);  
• Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
• Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
• Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
• Was voorafgaand aan en na het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
• Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
• Vermijd het aanraken van je gezicht; 
• Schud geen handen. 

 

Sportlessen zwembad: 

Aangezien iedereen onderling de anderhalve meter in acht moeten houden, zullen wij met minder sporters per les kunnen gaan starten (maximaal 10). Om iedereen wel les te kunnen bieden, hebben we de lestijden tijdelijk iets ingekort (AquaFit 45 minuten, AquaFysiek 30 minuten) zodat we meer lessen konden inplannen. 

Daarom is ook iedereen van zijn vaste lestijd verwijderd en dien je voor de komende periode echt een les  te reserveren via onze Virtuagym app. 

Niet ingepland = geen toegang tot de les! We hopen op jullie flexibiliteit en begrip hiervoor. 

Problemen met inloggen of inplannen? Laat het even weten, we helpen je graag per mail of telefonisch om een les te reserveren!

 

Vanuit het protocol van de zwembranche hanteren we, naast de richtlijnen van het RIVM (zie website) de volgende voorwaarden om weer te kunnen zwemmen:

- Zwemkleding thuis al aantrekken met iets makkelijks er over

- Afspoelen onder de douche voor en na de les mag (1 persoon tegelijk), maar uitgebreid douchen gebeurt thuis

- Maak zo min mogelijk gebruik van onze toiletten. Deze reinig je zelf na afloop.

- Houd overal, in en om het zwembad, anderhalve meter afstand van andere zwemmers en docent

- De docent houdt afstand van de sporters

 

Je komt 10 minuten voor aanvang van de les ons pand binnen en slaat linksaf de koffieruimte in. Hier trek je je (over)kleding uit en stopt alles in je tas. Via de personeelskeuken betreed je het zwembad en zoek je een plekje welke we hiervoor hebben aangewezen. Tas hier neer zetten. 

Op het teken van de docent (paar minuten voor aanvang van de les) graag douchen (1 persoon tegelijk) en klaar gaan staan in het wacht-vak achter in de zwemzaal.

Na de les afspoelen onder de douche bij het zwembad of in de kleedkamer en dan via de kleedkamers (daar aankleden) het pand weer spoedig verlaten. 

De aankoop van een drankje of koffie to go waarderen wij zeer

 

We hopen iedereen weer optimaal te laten genieten van ons heerlijke water. Om het voor iedereen fijn, ontspannen en gezellig te houden vragen we jullie alle richtlijnen, medesporters en docent te respecteren in het uitvoeren van bovenstaand protocol.

 

Sportlessen buiten:

Wij zullen alle BUITEN SPORT LESSEN verzamelen bij het skatepark bij de Molenplas (Peelweg, route naar Restaurant de Molenplas). ALLEEN de PILATES/YOGA lessen zullen plaatsvinden bij ons dansveld aan de Frieslandlaan 10. Er is geen officieel aantal sporters genoemd door het RIVM maar we hanteren een maximum van 15 deelnemers.

Uiteraard geven we de lessen volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en daarbij hebben we jullie medewerking nodig. Iedereen dient zijn of haar les te boeken via het rooster in VIRTUAGYM of een vaste les door te mailen zodat we deze tijdig kunnen inplannen. Wij moeten weten hoeveel mensen we verwachten. De sportlessen zullen zoveel mogelijk door de eigen docent gegeven worden en zijn aangepast op het gebied van o.a. lestijden, extra wisseltijd, intensiteit, ondergrond en geluidsoverlast. Wij vragen jullie onderstaande goed door te lezen en daar niet van af te wijken. 

 

Algemene uitgangspunten:

- Als je ziek bent of als er zieken zijn in je huishouden dan kom je niet sporten en meld je je af (het liefst via VirtuaGym, anders per e-mail of telefoon).

- We bewaren de 1,5 meter afstand tussen medesporters en de docent. 

- Tijdens de lessen kan er geen gebruik worden gemaakt van onze accommodaties (kleedruimtes en toiletten).

- Wij zullen met slecht weer op VirtuaGym vermelden of de les buiten doorgaat. Slecht weer? Dan zullen we de les mogelijk in de zaal laten plaatsvinden. Houd VirtuaGym met slecht weer dus goed in de gaten.

- Verplicht een grote(!) handdoek mee voor op het gras of op onze matten.

 

VIRTUAGYM;

Alle lessen dienen van te voren worden geboekt. Mocht je nog geen gebruik maken van de app of andere vragen hebben dan kun je ons even mailen (marcella@presportdance.nl of info@presport.nl) of bellen/inspreken/appen (06-23561626 of 023-5336853 het laatste nummer deze week alleen vanaf 19:00 uur bereikbaar).

Velen maken al gebruik van ons online rooster, wij vragen jullie de lessen zoals gewoonlijk in te boeken. Mocht je ooit wel ingelogd zijn maar weet je het wachtwoord o.i.d. niet meer dan kun je naar http://presport.virtuagym.com om je wachtwoord te resetten. Lukt het niet, neem contact op.

 

Wij hopen op jullie begrip en danken jullie voor jullie inzet om deze wijze samen te realiseren ten behoeve van ieders gezondheid. Wij doen er alles aan om weer heerlijk samen te bewegen!

 

Ouder en kind zwemmen: update 15-10-2020

Voorwaarden om te komen zwemmen:
- Per kind mag slechts 1 ouder mee

- Zwemkleding thuis al aantrekken met iets gemakkelijks er over
- Afspoelen onder de douche voor en na de les mag, maar uitgebreid douchen gebeurt thuis
- Kleine bad maximaal 10 minuten na de les, alleen voor kinderen. Ouders houden afstand van elkaar.
- Neem een doek mee voor over het aankleedkussen.
- Houd overal, in en om het zwembad, anderhalve meter afstand van andere ouders en kinderen

Je komt 10 minuten voor aanvang van de les ons pand binnen en slaat linksaf de koffieruimte in. Hier trek je je (over)kleding uit en stopt alles in je tas. Grotere kinderen hier ook uitkleden, kleintjes mogen bij het zwembad op de aankleedtafels.
Via de personeelskeuken betreed je het zwembad en zoek je een rustig plekje. Tas op de grond onder de aankleedtafels zetten.
Voor de les kort afspoelen onder de douche met maximaal 1 volwassene tegelijk.
Na de les afspoelen onder de douche, kleintje aankleden en dan via de kleedkamers (zelf aankleden) het pand weer spoedig verlaten.
De aankoop van een ijsje, drankje of koffie “to go” waarderen wij zeer😊