CORONA maatregelen

Update 11-05-2020, maatregelen per doelgroep
Algemeen:

De algemene richtlijnen van het RIVM waar alle medewerkers en zwemmers zich aan dienen te houden:

 

• Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);  
• Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
• Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
• Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
• Was voorafgaand aan en na het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
• Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
• Vermijd het aanraken van je gezicht; 
• Schud geen handen. 

 

Sportlessen zwembad: 

Aangezien iedereen onderling de anderhalve meter in acht moeten houden, zullen wij met minder sporters per les kunnen gaan starten (maximaal 10). Om iedereen wel les te kunnen bieden, hebben we de lestijden tijdelijk iets ingekort (AquaFit 45 minuten, AquaFysiek 30 minuten) zodat we meer lessen konden inplannen. 

Daarom is ook iedereen van zijn vaste lestijd verwijderd en dien je voor de komende periode echt een les  te reserveren via onze Virtuagym app. 

Niet ingepland = geen toegang tot de les! We hopen op jullie flexibiliteit en begrip hiervoor. 

Problemen met inloggen of inplannen? Laat het even weten, we helpen je graag per mail of telefonisch om een les te reserveren!

 

Vanuit het protocol van de zwembranche hanteren we, naast de richtlijnen van het RIVM (zie website) de volgende voorwaarden om weer te kunnen zwemmen:

- Zwemkleding thuis al aantrekken met iets makkelijks er over

- Afspoelen onder de douche voor en na de les mag (1 persoon tegelijk), maar uitgebreid douchen gebeurt thuis

- Maak zo min mogelijk gebruik van onze toiletten. Deze reinig je zelf na afloop.

- Houd overal, in en om het zwembad, anderhalve meter afstand van andere zwemmers en docent

- De docent houdt afstand van de sporters

 

Je komt 10 minuten voor aanvang van de les ons pand binnen en slaat linksaf de koffieruimte in. Hier trek je je (over)kleding uit en stopt alles in je tas. Via de personeelskeuken betreed je het zwembad en zoek je een plekje welke we hiervoor hebben aangewezen. Tas hier neer zetten. 

Op het teken van de docent (paar minuten voor aanvang van de les) graag douchen (1 persoon tegelijk) en klaar gaan staan in het wacht-vak achter in de zwemzaal.

Na de les afspoelen onder de douche bij het zwembad of in de kleedkamer en dan via de kleedkamers (daar aankleden) het pand weer spoedig verlaten. 

De aankoop van een drankje of koffie to go waarderen wij zeer

 

We hopen iedereen weer optimaal te laten genieten van ons heerlijke water. Om het voor iedereen fijn, ontspannen en gezellig te houden vragen we jullie alle richtlijnen, medesporters en docent te respecteren in het uitvoeren van bovenstaand protocol.

 

Sportlessen buiten:

Wij zullen alle BUITEN SPORT LESSEN verzamelen bij het skatepark bij de Molenplas (Peelweg, route naar Restaurant de Molenplas). ALLEEN de PILATES/YOGA lessen zullen plaatsvinden bij ons dansveld aan de Frieslandlaan 10. Er is geen officieel aantal sporters genoemd door het RIVM maar we hanteren een maximum van 15 deelnemers.

Uiteraard geven we de lessen volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en daarbij hebben we jullie medewerking nodig. Iedereen dient zijn of haar les te boeken via het rooster in VIRTUAGYM of een vaste les door te mailen zodat we deze tijdig kunnen inplannen. Wij moeten weten hoeveel mensen we verwachten. De sportlessen zullen zoveel mogelijk door de eigen docent gegeven worden en zijn aangepast op het gebied van o.a. lestijden, extra wisseltijd, intensiteit, ondergrond en geluidsoverlast. Wij vragen jullie onderstaande goed door te lezen en daar niet van af te wijken. 

 

Algemene uitgangspunten:

- Als je ziek bent of als er zieken zijn in je huishouden dan kom je niet sporten en meld je je af (het liefst via VirtuaGym, anders per e-mail of telefoon).

- We bewaren de 1,5 meter afstand tussen medesporters en de docent. 

- Tijdens de lessen kan er geen gebruik worden gemaakt van onze accommodaties (kleedruimtes en toiletten).

- Wij zullen met slecht weer op VirtuaGym vermelden of de les buiten doorgaat. Slecht weer? Dan zullen we de les mogelijk in de zaal laten plaatsvinden. Houd VirtuaGym met slecht weer dus goed in de gaten.

- Verplicht een grote(!) handdoek mee voor op het gras of op onze matten.

 

VIRTUAGYM;

Alle lessen dienen van te voren worden geboekt. Mocht je nog geen gebruik maken van de app of andere vragen hebben dan kun je ons even mailen (marcella@presportdance.nl of info@presport.nl) of bellen/inspreken/appen (06-23561626 of 023-5336853 het laatste nummer deze week alleen vanaf 19:00 uur bereikbaar).

Velen maken al gebruik van ons online rooster, wij vragen jullie de lessen zoals gewoonlijk in te boeken. Mocht je ooit wel ingelogd zijn maar weet je het wachtwoord o.i.d. niet meer dan kun je naar http://presport.virtuagym.com om je wachtwoord te resetten. Lukt het niet, neem contact op.

 

Wij hopen op jullie begrip en danken jullie voor jullie inzet om deze wijze samen te realiseren ten behoeve van ieders gezondheid. Wij doen er alles aan om weer heerlijk samen te bewegen!

 

Ouder en kind zwemmen:

Voorwaarden om weer te komen zwemmen:
- Per kind mag slechts 1 ouder mee

- Zwemkleding thuis al aantrekken met iets gemakkelijks er over
- Afspoelen onder de douche voor en na de les mag, maar uitgebreid douchen gebeurt thuis
- Er kan nog even geen gebruik worden gemaakt van het kleine bad
- Maak zo min mogelijk gebruik van onze toiletten. Deze worden wel na iedere les gereinigd
- Neem een doek mee voor over het aankleedkussen. Ook deze worden na iedere les gereinigd
- Houd overal, in en om het zwembad, anderhalve meter afstand van andere ouders en kinderen
- De docent houdt, net als in het basisonderwijs, “zoveel mogelijk” afstand van de kinderen

Je komt 10 minuten voor aanvang van de les ons pand binnen en slaat linksaf de koffieruimte in. Hier trek je je (over)kleding uit en stopt alles in je tas. Grotere kinderen hier ook uitkleden, kleintjes mogen bij het zwembad op de aankleedtafels.
Via de personeelskeuken betreed je het zwembad en zoek je een plekje welke we hiervoor hebben aangewezen. Tas op de grond er onder zetten.
Op het teken van de docent (paar minuten voor aanvang van de les) graag douchen (1 persoon (+ kind) tegelijk) en klaar gaan staan in het “wachtvak” achter in de zwemzaal.
Na de les afspoelen onder de douche, kleintje aankleden en dan via de kleedkamers (zelf aankleden) het pand weer spoedig verlaten.
De aankoop van een ijsje, drankje of koffie “to go” waarderen wij zeer😊

Zwemles kinderen:

- Kinderen komen met maximaal 1 ouder/ verzorger
- Ouders gaan mee naar binnen en houden onderling anderhalve meter afstand
- Kinderen trekken thuis hun zwemkleding aan en nemen een goede tas, het Easy Swim vest en handdoek mee
- Over de zwemkleding een onesie, joggingpak of badjas en slippers, sandalen of crocs
- De kinderen trekken hun (over)kleding uit in de koffieruimte en gaan onder begeleiding via de keukendeur naar het zwembad. 
- Na de les wachten de ouders op hun kind in de kleedkamers en kleden vlot weer om.
- De kinderen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden
- Docenten houden “zoveel mogelijk” afstand van de kinderen, d.w.z. voor zover mogelijk in een zwemles.

 

Dans en KickFit buiten lessen per 29 april 2020:

- Het is aan de ouders van de danser om te beslissen of je deelneemt aan deze buitenlessen. Als je niet wil deelnemen dan vernemen wij dit graag. 

- Als je zoon of dochter ziek is of als er zieken zijn in je huishouden dan kom je niet dansen en meld je je af. 

- Kinderen tot en met 12 jaar mogen dansen binnen de 1,5 meter zone ten opzichte van elkaar. Wel zullen we het lichamelijke contact zo minimaal mogelijk houden.

- Kinderen vanaf 13 jaar mogen dansen mits ze de 1,5 meter afstand bewaren. Wij verzoeken je dit met je zoon of dochter te bespreken.

- Tijdens de lessen kan er geen gebruik worden gemaakt van onze accommodaties (kleedruimtes en toiletten).

 

Locatie en lestijd: zie rooster buitenlessen, alle reguliere danstijden vervallen in deze periode.

Wij vragen jullie om op de Frieslandlaan 10 voor het gebouw te verzamelen en daar maximaal 5 minuten van te voren te staan. Een van de docenten haalt de kinderen dan op en neemt ze mee naar de dansplek in het parkje achter het gebouw. Zorg dat je zoon of dochter geplast heeft en zorg voor voldoende warme kleding (verschillende lagen, dan kan er iets uit en weer aan). De buiten sportschoenen hebben de kinderen al aan. Het is niet toegestaan om te blijven kijken en wij vragen u om tijdens de korte periode dat u wacht op de juf of de kinderen de 1.5 meter afstand te bewaren. Wij brengen de kinderen na afloop naar het basketbalveld, rechts van het schoolplein van basisschool de Brandaris, aan de andere kant van het park. Zo minimaliseren we het samenkomen van ouders. Wij vragen jullie om dan direct naar huis te gaan zodat er geen groep mensen blijft staan. De kinderen die zelfstandig naar de les komen parkeren hun fiets op de Frieslandlaan 10 en kunnen daar uiteraard gelijk na de les hun fiets ophalen en naar huis. 

Deze week starten we met de lessen en gaan we aankijken hoe deze nieuwe vorm ons past. Wij hopen op jullie begrip en danken jullie voor jullie inzet om dit plan samen te realiseren ten behoeve van ieders gezondheid.
Wij doen er alles aan om jullie kinderen weer lekker te laten dansen en sporten!